nedeľa 17. januára 2021

cviklový šalát

 ...s kukuricou, jablkami, chrenom a horčicovo medovou zálievkou...

Suroviny

  • pečená, alebo varená cvikla 4ks, zelené jablká 2ks
  • kukurica 200g, 1PL chren
  • 1PL plnotučnej horčice, 1PL medu, šťava z polovice citrónu, 1PL olivového oleja
  • chilli, soľ  
...cviklu treba uvariť vo vode či v pare, prípadne kúpiť uvarenú, ale najlepšia možnosť je upiecť ju v alobale so soľou a olivovým olejom (180°C 45-60min), kľudne vtedy keď pečiete niečo iné, v chlade vám vydrží niekoľko dní. Začal som prípravou zálievky, med som premiešal s horčicou, lupienkami chilli, citrónovou šťavou a soľou, keď sa všetko spojilo, pridal som olivový olej...

...vychladenú cviklu som nastrúhal na hrubom strúhadle, potom aj jablká. Pridal som k nej chren, kukuricu a dobre som spolu všetko premiešal, potom som prelial zálievkou a zasa premiešal...večeru máme hotovú. Na tanieri môžete ešte šalát zjemniť lyžicou kyslej smotany...dobrú chuť :)

QR Code



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára