piatok 5. februára 2021

pečené bravčové koleno

 ...niekedy dobre padne trošku zhrešiť :)

Suroviny

  • bravčové zadné koleno, 3 cibule, 10 strúčikov cesnaku
  • bobkový list, nové korenie, čierne korenie, celá rasca, soľ
  • údená paprika, 1ČL med, pivo
...koleno som dobre očistil a dal variť do vriacej vody so soľou, novým a celým čiernym korením, bobkovým listom a dvoma strúčikmi cesnaku...


...asi po hodinke som ho vybral, dobre prešpikoval cesnakom, dochutil rascou, soľou a čiernym mletým korením, obložil na hrubo nakrájanou cibuľou, mierne podlial vodou v ktorej sa varilo a zakryté vložil do rúry...130°C na cca 3 hodiny


...po troch hodinách má vyzerať takto, alebo veľmi podobne...


..údenú mletú papriku som premiešal s malou lyžičkou medu, 3PL piva a natrel som celé koleno...


...odkryté som ho vložil späť do rúry, teplotu som zdvihol na 180°C a pod grilom som ho nechal jemne zhnednúť a schrumkovatieť...môjmu stačilo asi 15 minút. Nám chutí s chrenom, horčicou, kyslou uhorkou...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára