...jednoduchá, rýchla a chutná variácia na hovädzí guláš. Na toto jedlo je najlepšia nožina, prípadne hovädzí krk, neskúšajte to pripraviť zo stehna, bude to veľmi suché...
Suroviny
- hovädzia nožina cca 1kg
- 1 hlavička cesnaku, majorán
- 1PL paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 1PL bravčovej masti, soľ
...hovädzie mäso som nakrájal na kocky, je jedno aké budú ale je dôležité aby boli zhruba rovnaké. Z mäsa som odrezal len hrubú vonkajšiu blanu, ale aj tú som potom vložil do hrnca k mäsu, dá omáčke plnú chuť (potom ju dostane Dunčo)
Na bravčovej masti som orestoval nakrájanú cibuľu, pridal som k nej paradajkový pretlak a tiež som ho chvíľku restoval, aby stratil kyslosť. Potom som do hrnca pridal mäso a nechal ho chvíľku (10 minút) zatiahnuť, dochutil som nadrobno nakrájaným cesnakom (polovicou hlavičky), soľou a jednou čajovou lyžičkou majoránu, zalial som vriacou vodou a nechal v tlakovom hrnci prebublávať asi 37 minút...
...mäso sa krásne rozpadávalo tak som do hrnca pridal druhú polovicu cesnaku, nakrájal som ho teraz na menšie kúsky a polievkovou lyžicou majoránu, ten som podrvil v dlani, omáčku som nechal prevrieť a potom som ju odstavil. Podával som so zemiakovou kašou, na vrchu som ju prizdobil restovanou cibuľkou...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára