sobota 8. mája 2021

hovädzie kocky na majoráne a cesnaku

...jednoduchá, rýchla a chutná variácia na hovädzí guláš. Na toto jedlo je  najlepšia nožina, prípadne hovädzí krk, neskúšajte to pripraviť zo stehna, bude to veľmi suché...

Suroviny

  • hovädzia nožina cca 1kg
  • 1 hlavička cesnaku, majorán
  • 1PL paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 1PL bravčovej masti, soľ
...hovädzie mäso som nakrájal na kocky, je jedno aké budú ale je dôležité aby boli zhruba rovnaké. Z mäsa som odrezal len hrubú vonkajšiu blanu, ale aj tú som potom vložil do hrnca k mäsu, dá omáčke plnú chuť (potom ju dostane Dunčo)


Na bravčovej masti som orestoval nakrájanú cibuľu, pridal som k nej  paradajkový pretlak a tiež som ho chvíľku restoval, aby stratil kyslosť. Potom som do hrnca pridal mäso a nechal ho chvíľku (10 minút) zatiahnuť, dochutil som  nadrobno nakrájaným cesnakom (polovicou hlavičky), soľou a jednou čajovou lyžičkou majoránu, zalial som vriacou vodou a nechal v tlakovom hrnci prebublávať asi 37 minút...


...mäso sa krásne rozpadávalo tak som do hrnca pridal druhú polovicu cesnaku, nakrájal som ho teraz na menšie kúsky a polievkovou lyžicou majoránu, ten som podrvil v dlani, omáčku som nechal prevrieť a potom som ju odstavil. Podával som so zemiakovou kašou, na vrchu som ju prizdobil restovanou cibuľkou...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára