... kapustníky som už pripravoval, ale trošku ináč, boli pečené na panvici...teraz som ich piekol v rúre a trošku som sa pohral aj s kapustou a musím povedať, že chutila...ináč tú kapustu som okukal z tv. relácie na Jojke, pripravoval ju tam Vilo Habo a je naozaj výborná...
Suroviny na cesto
Suroviny na cesto
- 750 g hladkej múky
- 30 g droždie čerstvé...alebo 10g sušené
- 1 čajová lyžička kryštálového cukru
- štipka soli
- 200 ml oleja
- 375 ml vlažného mlieka
...nebudem sa opäť rozpisovať ako pripraviť dobré kysnuté cesto...ak ho robíte na sladko, tak s cukrom, ako napríklad v tomto recepte na najlepšie kysnuté pečené buchty ak pripravujete cesto na slano, stačí ten cukor vynechať, ako v tomto recepte na kapustníky ... dôležité je múku vždy preosiať, olej dať až po kvasniciach, teda na koniec, nedať do cesta vajce, dobre ho prepracovať a nechať kysnúť aspoň hodinku...cesto mi už kysne, tak som pripravil kyslú kapustu...
Suroviny na kapustu
- kyslá kapusta
- hnedý cukor, maslo, soľ, čerstvo mleté korenie
- slanina
...do hrnca som dal lyžicu hnedého cukru, keď sa začal topiť, pridal som k nemu oriešok masla...roztopilo sa, a vtedy som do hrnca dal aj kyslú kapustu bez šťavy...dochutil som ju soľou a čerstvo mletým korením, chvíľku som ju dusil, asi 12 minút...medzitým som si nakrájal slaninku a vyškvaril som ju...bez masti som ju potom pridal ku kapuste, premiešal som a nechal vychladnúť...
...vykysnuté cesto som rozdelil na 9 rovnakých bochníčkov...
...bochníček som rozvaľkal asi na pol centimetra, naložil som do stredu vychladnutú karamelovú kapustu so slaninkou a zabalil som...
...otočil som naopak, aby to spojené bolo dole a rozvaľkal som asi na centimeter, ak sa vám niekde natrhne, nevadí...aj tak som ho potom popichal vidličkou a nechal podkysnúť ešte aspoň 20 minút, medzitým som už zapol rúru, na 180°C...a keď už bola rozpálená, piekol som asi 20 minút...
...niekoľko kapustníkov som upiekol aj na suchej panvici a upečené som ich potrel masťou z vyškvarenej slaninky...
...tie v rúre sa krásne narástli, tak som ich vybral a nechal vychladnúť na mriežke, ešte horúce som ich potrel slanou studenou vodou a jemne poprášil čerstvo mletým čiernym korením, zakryl čistou utierkou a nechal asi 7 minút odpočinúť...
...tie panvicové boli výborné, ale trošilililinku viac mi chutili tie kysnuté, rúrové...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept do mobilu
Perfektný recept
OdpovedaťOdstrániťďakujem :)
Odstrániť