...do hŕstkovej môžete pridať párok, klobásu, alebo si ju viete uvariť aj na vegánsky spôsob...je len na vás čo do nej okrem strukovín dáte...
- zmes strukovín hŕstka, koreňová zelenina (mrkva, petržlen zeler)
- bravčová masť, cibuľa, cesnak, jačmenné krúpy
- mletá rasca, čerstvo mleté čierne korenie, sladká mletá paprika, soľ
- bobkový list, majorán
...začal som cibuľou, jemne nakrájanú som ju podusil na bravčovej masti. Dochutil som ju mletou rascou, čiernym korením a po chvíľke som k nej pridal aj na drobno nakrájanú klobásu (nemusí byť), keď sa klobása orestovala, pridal som nasekanú koreňovú zeleninu a po chvíľke aj sladkú mletú papriku, nechal prevrieť a potom dovaril spolu s hŕstkou...
...zmes strukovín "hŕstku" som namočil ešte pred varením...minimálne na hodinku, ale lepšie na tri, štyri. Varil som ju s bobkovým listom asi hodinu, až hodinu a pol, pokiaľ strukoviny neboli takmer hotové. Potom som ich aj s vodou prelial do hrnca s klobásou a koreňovou zeleninou...a teraz môžete pridať prepláchnuté krúpy, tie sa uvaria asi za 20 minút. Na záver som pridal namiesto cesnaku 1PL pesta z medvedieho cesnaku a majorán...výborná, hustá, sýta polievka je hotová. Nám chutí s krajcom domáceho chleba...dobrú chuť :)
QR Code - stiahni si recept
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára