štvrtok 19. augusta 2021

hŕstková polievka

 ...do hŕstkovej môžete pridať párok, klobásu, alebo si ju viete uvariť aj na vegánsky spôsob...je len na vás čo do nej okrem strukovín dáte...


Suroviny

  • zmes strukovín hŕstka, koreňová zelenina (mrkva, petržlen zeler)
  • bravčová masť, cibuľa, cesnak, jačmenné krúpy
  • mletá rasca, čerstvo mleté čierne korenie, sladká mletá paprika, soľ
  • bobkový list, majorán
...začal som cibuľou, jemne nakrájanú som ju podusil na bravčovej masti. Dochutil som ju mletou rascou, čiernym korením a po chvíľke som k nej pridal aj na drobno nakrájanú klobásu (nemusí byť),  keď sa klobása orestovala,  pridal som nasekanú koreňovú zeleninu a po chvíľke aj sladkú mletú papriku, nechal  prevrieť a potom dovaril spolu s hŕstkou...


...zmes strukovín "hŕstku" som namočil ešte pred varením...minimálne na hodinku, ale lepšie na tri, štyri. Varil som ju s bobkovým listom asi hodinu, až hodinu a pol, pokiaľ strukoviny neboli takmer hotové. Potom som ich aj s vodou prelial do hrnca s klobásou a koreňovou zeleninou...a teraz môžete pridať prepláchnuté krúpy, tie sa uvaria asi za 20 minút. Na záver som pridal namiesto cesnaku 1PL pesta z medvedieho cesnaku a majorán...výborná, hustá, sýta polievka je hotová. Nám chutí s krajcom domáceho chleba...dobrú chuť :)


QR Code - stiahni si recept









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára